Avtalsfrågor

Hej alla medlemmar,

Som ni alla vet så kom SJ med ny information i senaste veckobrevet gällande löneplaceringar. Detta har vart ny information för oss alla.

Igår deltog vissa av oss på samråd service. Då delgavs information från Seko SJ att SJ valt att tolka protokollen annorlunda än Seko SJ.

På löneförhandlingarna som skedde i början utav sommaren har man samtalat om att ändra inplaceringen i grundlönesteget så det skulle bli mer likvärdigt och att man under avtalsperioden skulle fortsätta arbeta med befattningslönesystemets utformning.
Seko SJ delgav då informationen att efter denna förhandlingen så har SJ valt att göra en tilläggstolkning utöver det man kom överens om.
Vi avvaktar under veckan på mer information ifrån den centrala förhandlingsorganisationen som har pågående samtal med SJ.

Detta rör upp mycket frågor och känslor och vi förstår er frustration!
Så fort vi får någon mer information att tillgå kommer vi delge den vidare till er medlemmar. Vi i klubben ligger på inom vår egen organisation för mer information och klarhet. Just nu avvaktar vi på de pågående samtal som sker i veckan mellan förhandlingsorganisationen och SJ.

Har ni synpunkter, frågor eller vill prata kring detta så hör av er till oss i styrelsen så försöker vi besvara detta så gott det går.

Styrelsen Seko Klubb Mälartåg

Det här inlägget postades i Avtal. Bokmärk permalänken.

1 svar på Avtalsfrågor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.