Nytt avtal träffat på bransch spårtrafik

Nu har förbundet centralt träffat ett nytt avtal med Almega. Jag redovisar i korthet nedan vilka viktiga frågor som vi kunnat lösa med detta avtal. Avtalet  är träfft den 2 maj 2012 och gäller under perioden 1 april 2012 till och med 31 mars 2013.

Löneökning på 2,6 % under ettårsperioden. Denna löneökning ligger i nivå med övriga uppgörelser på arbetsmarknaden.

Enas inte parterna i den lokala förhandlingen skall heltidsanställd arbetstagare ha fått en löneökning om 200 kronor för 2012

Den stora frågan i årets löneförhandling har varit att få en rättvis behandling av allmän visstid ” Timmisar ”  Arbetsgivaren har använt en beräkningsgrund för ett års anställning för dessa grupper till 360 arbetsdagar per år mot fast anställd personals 225 arbetsdagar per år.

Den nya skrivningen i det nu träffade avtalet är som följer:

Beräkning av anställningstid:  Om inte annat överenskommits i lokala avtal så krävs det vid intermittent arbete lika många arbetsdagar motsvarande en heltidsanställd för fastställande av rätt till företrädesrätt och övergång till tillsvidareanställd

Arbetsgruppen som tillsattes 2010 för att hitta lösningar när det gäller ensamarbete och våld för personalen ombord, skall fortsätta sitt arbete under avtalsperioden.

De lokala förhandlingarna på SJ AB kommer att påbörjas den 8 maj.

Leif Redius.
SEKO SJs representant i förhandlingsdelegationen.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.