TURLISTFÖRHANDLINGAR T14 MED SJ AVSLUTADE I OENIGHET

Turlistförhandlingarna med SJ om turer och scheman T14 för förare- och ombordpersonal har idag avslutats utan att någon överenskommelse kunnat uppnås.

Seko anser att SJs förslag innehåller avsteg från kollektivavtalet Spåra SJ samt arbetstidslagen. SJ ovilja att reglera raster och pauser i arbetet har visat sig bli en av knäckfrågorna i årets förhandling. SJ anser sig följa gällande lagstiftning, men visar ovilja att visa Seko när vi ska ha möjlighet till återhämtning.

Något som förvånat Seko under pågående förhandling har varit arbetsgivarens syn på det arbete som vi utför. Seko hänvisar till gällande kollektivavtal om passresor där det tydligt framgår att vi utför arbete åt SJ. Enligt SJs gällande regler vid passresa när man bär uniform så står man alltid till våra kunders behov. Här är SJ nu av en annan uppfattning.

Seko kommer nu att via förbundet centralt begära central turlistförhandling med Almega.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.