Vagn littera RB7

Seko SJ har ställt krav på SJ att vagnar med littera RB7 omedelbart ska tas ur trafik.

Seko SJ har under veckan skriftligt ställt krav på SJ att vagnar med littera RB7 omedelbart ska tas ur trafik då de har en oacceptabel arbetsmiljö för personalen.

De under året trafiksatta RB7 vagnarna har en mycket bristfällig kvalité mot personal och kunder, något som det även finns bildbevis för. Rapporter från personalen handlar i huvudsak om brister i vagnens tekniska utformning och kvalité. Problem som enligt veckobrev från SJ är kända för arbetsledningen. Trots detta har SJ enligt Seko SJ inte tagit sitt arbetsmiljöansvar och tagit vagnarna ur trafik. Det finns även många påtalade brister när det gäller personalens utbildning på vagnen.

Kravet på att vagnen ska tas ur trafik har ställts till chefen för SJ Division Trafik och Service som enligt vår bedömning har det yttersta arbetsmiljöansvaret för berörd personal.

Seko SJ deltog igår den 13 augusti i ett telefonmöte med flera chefer inom SJ. På telefonmötet blev alla överens om att de problem som redovisats under lång tid måste åtgärdas. För att säkerställa att detta inte drar ut ytterligare på tiden, beslutades att så fort det är möjligt ska det genomföras en riktad skyddsrond på vagnen. Från Seko SJ kommer Kenth Bjärnebro, Seko Hallsberg att delta på skyddsronden tillsammans med Annika Laursén, tjänstgörande huvudskyddsombud.
Vi avvaktar nu överenskommen skyddsrond innan vi beslutar om hur vi skall agera vidare.

SJ har och måste förstå att ta sitt arbetsmiljöansvar – vagnar som inte är färdigbyggda skall inte tas i trafik!

För aktuell information från Seko SJ, se blogg sekosj.se

Det här inlägget postades i Skyddsombud och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.