Trafiksäkerhetshandläggare

Seko säger nej till SJ värdering av trafiksäkerhet.

Seko har den 11 februari 2015 genomfört en förhandling rörande införandet av befattningslönetillägg för trafiksäkerhandsläggare. SJ bud på 500 kr per månad avfärdades av Seko som ett hån mot den trafiksäkerhetskultur som borde råda inom företaget.

Totalt sett så rör detta elva nyutnämnda trafiksäkerhetshandläggare. Dessa ska vara till hjälp för TSS, utreda olyckor, synergihantering, hålla föredrag på apt samt stödja gruppchefsorganisationen. För detta arbete så anser SJ att 500 kr räcker per månad.

SJ säger själva att TSH skall vara med i utvecklingen av att stärka SJ trafiksäkerhetskultur samt att göra trafiksäkerhetsarbetet tydligare. Att man sedan värderar insatsen så lågt förvånar Seko.

Seko begärde även att de som arbetar som utredare skulle få ett befattningslönetillägg. SJ avfärdade Sekos krav och hänvisade till att det inte skulle finnas några som enbart arbetade med utredningar.

Sekos yrkande ligger väldigt långt ifrån SJ vilket resulterade i att förhandlingen avslutades i oenighet. Seko kan inte medverka till att säkerheten primeras så lågt på företaget.

För aktuell information från Seko SJ, se blogg.sekosj.se

 

Det här inlägget postades i TSS. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.