SJ JTF utbildning 2015

Seko har under den senaste tiden haft flera samtal med SJ angående den information som SJ sänt ut till medarbetarna om årets JTF utbildning.

SJ och Seko, inklusive övriga kollektivavtalsbärande fackliga organisationer på SJ har en överenskommelse om hur årets JTF utbildning ska genomföras inkluderande att utbildningen ska utföras på ordinarie arbetstid på arbets-platsen.

Till årets utbildning har vi även blivit överens om att de som själva och på egen hand vill göra momentet med e-learning, ska kunna få göra det när de själva vill under en fastställd tidsperiod. I detta fall med kompensation med ersättning motsvarande tid mot tid.

Sekos grundsyn är att all utbildning skall planeras av arbetsgivaren och genomföras på ordinarie arbetstid. I detta fall skall möjligheten till att själv göra utbildningsmomentet ses som en option.

Den information som SJ sänt ut till berörda medarbetare angående årets JTF utbildning och delen med e-learning lätt kan missförstås, som att grunden för utbildningen är tid mot tid, något som Seko inte har och inte heller kommer att acceptera!

Information kommer även fortlöpande att uppdateras på Seko SJ blogg som finns på http://blogg.sekosj.se

 

Det här inlägget postades i JTF, Lokförare. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.