Seko SJ medlemsinfo v. 23

Avtalsrörelsen 2015

Seko och SJ har under veckan slutfört årets löneförhandlingar. Nu fortsätter arbetet med att finna åtgärder för att minska bortavarotiden, skapa bättre robusthet i schema- läggningen för åkande personal och inte minst att kunna få sluta senast kl. 19.00 dag före fridag. Ny lön samt retroaktiv lön från 1 april, kommer att betalas ut på junilönen.

Timlöneanställda kommer även fortsättningsvis att få en timlön som baseras på den genomsnittliga lönen (GFL). De nya beloppen beräknas vara klara under nästa vecka.

Seko har i förhandlingarna uppnått målsättningen att våra medlemmar med befattningslön ska ha samma lönestege som övriga anställda med befattningslön. Det innebär att lönepotten tillförts ytterligare 0.15 % utöver tidigare avtalade 2.3 %. Avtalsperioden gäller tiden 2015-04-01 – 2016-03-31.

För ytterligare information hänvisas till blogg http://blogg.sekosj.se

Årets JTF och e-learning

Vi påminner om att E-learning som sker på arbetsplatsen skall schemaläggas och räknas i månadstiden precis på samma sätt som allt annat arbete.

De som frivilligt avser att genomföra E-learning på annan plats, kompenseras precis som tidigare med att det förs 4 timmar till tidsbanken för lokförare och 3 timmar till tidsbanken för ombordpersonal. Skillnaden i tid till tidsbanken beror enligt SJ på att det är mer omfattande moduler som ingår i lokförarnas utbildning.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.