Senaste information Branschorganisationen Spårtrafik

Den 11 april hade Spårtrafik årsmöte, kontaktuppgifterna och uppdrag till den nya styrelsen finns på hemsidan. Protokollet har kommunicerats till samtliga klubbar.
Den nya styrelsen träffades den 2 maj för konstituering och diskussion om vad vi som branschorganisation ska fokusera på framöver. Vi har även bjudit in till ett möte med ordföranden från de klubbar som är berörda av upphandlingar i branschen. Detta möte kommer att hållas den 10 juni i Stockholm. På mötet ska vi gemensamt diskutera närmare vad branschorganisationen kan bidra med i arbetet runt upphandlingar.

När det gäller kommande upphandling i Mälardalen, så har Mälartrafik AB tagit kontakt med Seko för att föra diskussion runt innehåll i kommande upphandlingsunderlag som kommer att sändas ut under 2019. Detta som direkt resultat av och tack vare den kampanj den demokratiska organisationen genomförde under mars och april i år. Ett stort tack för ett fantastiskt bra jobb där ute till alla förtroendevalda och medlemmar som hjälpte till. Facklig kamp lönar sig!

Till hösten kommer branschorganisationen att skicka ut en enkät runt arbetsmiljön inom Spårtrafiken med fokus på hot och våld. Den kommer att ligga till grund för en stor kampanj som vi gemensamt ska genomföra den 11 december 2019. Viktigt att ni redan nu bokar in aktuellt datum. Ta även hjälp av regionstyrelserna för denna aktivitet. Enkäten har sitt ursprung ur en tidigare genomförd enkät. Det är viktigt att ni får så många medlemmar som möjligt att svara. Enkäten kommer att skickas ut i september med svarstid på en månad. Klubbarna förväntas redogöra för sin planering den 11 december på Spårtrafikdagarna den 25-26 september.

Spårtrafikens avtalsrörelse 2020 startar snart och det är viktigt att klubbarna redan nu börjar planera för medlemsmöten så respektive klubb kan arbeta fram och skicka in yrkanden. Yrkanden skall vara inne senast 29 november. Detta för att det ska finns färdiga förslag att ta ställning till på avtalskonferensen som genomförs i början av 2020. Branschorganisationen kommer att sammanställa och gruppera samtliga yrkanden inför avtalskonferensen. Branschstyrelsen har som uppgift att föreslå en förhandlingsdelegation till förbundsstyrelsen. Vi vill ha in era nomineringar med motivering till förhandlingsdelegationen senast den 29 november. Branschstyrelsen kommer sen att förankra sitt förslag på avtalskonferensen. Yrkanden och nomineringar skickas till spartrafik@seko.se.

Styrelsen kommer i september att genomföra en 2-dagars planeringsträff i Askersund, där vi kommer att strukturera upp arbetet inför framtiden. Är det något ni vill att branschen ska ta upp, maila in det till spartrafik@seko.se.
Vi vill också påminna om vikten att anmäla in val och mandattid på förtroendevalda till klubbens regionkontor, så att rätt uppgifter finns registrerade i uppdragsregistret i PUMA. Det är från det registret vi hämtar uppgifter när vi kommunicerar ut information. Medlemsregistret med uppdragsregistret

Det här inlägget postades i Branschorganisationen Spårtrafik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.