Nyhetsblad

Allmän info

Den nya styrelsen börjar svetsas samman riktigt ordentligt med livliga diskussioner på våra lokala möten så det bådar gott. Styrelsen har ju under de senaste åren genomgått en rejäl föryngring och Monica Johansson som är studieansvarig har fullt sjå att få iväg folk på de utbildningar man behöver för att göra sitt absolut bästa på det uppdrag man har.

Då vi länge stått utan turlisteombud på förarsidan pga ointresse från folk i Västerås så har vi fått in Sara Wirén och Josef Turesson på detta och de har fått utbildning i vad som gäller angående regler m.m. och brinner för denna uppgift. Även Anna Hagberg och Ulf Skogsberg deltog på denna kurs för ombordsidan. Så tveka inte att fråga dem om det är något ni förare undrar över. Lite längre ner så kommer en redogörelse för deras kurs de var på skrivet utav dem.

Vi tänker även i fortsättning satsa på medlemsutbildningar och det har verkligen varit en hit kan man säga. Att få en överblick på vårat kollektivavtal och hur det funkar är en stor hjälp i arbetsvardagen. Monica Johansson håller i detta så tveka inte att ta kontakt med henne om ni vill gå.

I Eskilstuna så är det är det Anna Hagberg , Malin Stewart , Annette Sörensen och Mats Brostedt som styr skutan. Och från min sida så känns det verkligen som ni i Eskilstuna har en riktigt bra laguppställning där och tveka inte att fråga dem om det är något ni undrar över.

I Västerås så har vi ju ersatt en Wirénare med en annan. Nämligen Sara Wirén och hon ansvarar för frågor gällande lokförare så tveka inte att gå på henne om det är något ni har problem med eller funderar på. Undertecknad håller i Ombordfrågorna och andra övergripande saker så är det något så hugg tag i mig.

Angående avtalsrörelsen så är den fortfarande igång och så fort vi får veta något så går vi ut med detta på mail och anslagstavlor.

Vi kommer även att hålla en kubbkväll med grillning och en brännbollsmatch mellan åkstationerna Västerås och Eskilstuna så håll ögonen öppna efter anslag om detta.

Jimmie Andersson

Ordförande SEKO Klubb 119 Mälartåg

Jimmy.andersson@sj.se

 

ARG-Utbildning

Vecka 16 åkte jag, Anna och Pelle iväg på en arbetsrätt grundkurs ARG, i Bålsta.

Där fick vi en genomgång om de olika lagarna som finns, tex Medbestämmande lagen MBL, Lagen om anställningsskydd LAS, Arbetstidslagen, Diskrimineringslagen, Föräldraledighetslagen osv…

Som ni ser så finns det en massa olika lagar som rör arbetsplatsen och det är väldigt mycket att sätta sig in i. Men nu har vi iallafall fått en grund att stå på och ett hum om hur man läser lagtext som ni säkert vet kan vara ganska så krångligt.

Vi var sammanlagt 23 deltagare på kursen, från lite överallt i Sverige så vi fick även en insikt om hur det funkar på andra arbetsplatser och i andra yrkesroller. Veckan var väldigt lärorik och intressant.

Hälsningar

Malin Stewart,

Anna Hagberg och Pelle Lejdevik

Hoppas ni får en skön sommar och semester för er som har det och för er som jobbar en lugn period utan krångel =)

Det här inlägget postades i Nyhetsblad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.