Angående stipendie till arbetslösa medlemmar som går medlemsutbildning

Frågan om stipendie till arbetslösa medlemmar har uppmärksammats med anledning av att a-lösa medlemmar från Södra nekats stipendie när de gått en tvärfacklig medlemsutbildning.
Svaret från LO var att de inte har förlorad arbetsförtjänst. Det är tydligen så att a-kassorna också ser olika på denna fråga. Vi kommer att fortsätta diskutera detta och LO:s stipendiefond, så att vi får klarhet i detta så att inga medlemmar blir drabbade. Vad som gäller för SEKO:s medlemmar se nedan.

Arbetslösa medlemmar kan gå fackliga medlemsutbildningar. Om utbildningen är heldag ska de deklarera förhindrad den dagen på kassakortet. Men om det rör sig om en utbildning kortare än en heldag, ska de deklarera helt arbetslös under förutsättning att står till arbetsmarknadens förfogande.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.