SEKO tar fajten!!

Intressant utveckling av den varslade konflikten. Fackförbundet ST har hittills hållit den linjen att det fortfarande fanns något att förhandla om.  När SEKO varslade var man helt handlingsförlamade och gav sken av att det fortfarande fanns möjligheter att nå ett avtal utan varsel.

Idag ser vi att ST ingått i frivillig medling istället för att varsla och ta sitt ansvar för de frågor som man säger sig stå bakom.

Sanningen är att ST återigen låter andra sköta jobbet och åker snålskjuts. Jag tycker att det är pinsamt att ST, som har relativt många medlemmar på spårtrafik och som gärna försöker ta ton i olika sammanhang, nu helt abdikerar i de viktiga frågor som SEKO beslutat sig för att genomdriva.

Hade ST i stället anslutit sig till SEKOs varsel hade man kanske för en gångs skull kunnat påverka en viktig fråga i positiv riktning. Nu fegar man ur och springer indirekt arbetsgivarsidans ärenden.

SEKO kommer att köra denna frågan i botten en gång för alla. Det känns bra att det inte finns någon tvekan om detta i förbundets ledning.

Det här inlägget postades i Varsel. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.