Seko trappar upp tågstrejken – tar kampen för de timanställda

 

Pressmeddelande 2014-06-10

Seko, Service- och kommunikationsfacket, beslutade idag att lägga nya strejkvarsel i syfte att få till stånd en lösning i den pågående tågkonflikten. Ansvaret vilar nu tungt på Almega.

– Nu får Almega bestämma sig för hur länge resenärerna ska få betala priset för principer. Våra medlemmar befinner sig i en verklighet med otrygga anställningar och en ökad press. Våra medlemmars verklighet är viktigare än Almegas principer, säger Sekos förbundsordförande, Janne Rudén.

– Bollen ligger nu hos Almega. Almega har gång på gång avvisat våra förslag på en lösning och kommit med motförslag som inte kan betraktas som annat än oseriösa. Därför tvingas vi nu återigen utöka varslet för att få ett slut på de otrygga anställningarna, säger Valle Karlsson, avtalssekreterare, Seko.

Fakta om Sekos utökade varsel:

Seko varslar om stridsåtgärder i form av total arbetsnedläggelse, strejk för samtliga medlemmar som arbetar inom följande företag och verksamhetsområden:

–         Veolia Transport Sverige AB, Krösatåg

–         Stockholmståg KB (Pendeltågstrafiken)

Stridsåtgärderna träder ikraft den 20 juni 2014 kl. 03.00 och omfattar 142 Seko-medlemmar på Krösatåg och 700 medlemmar inom Stockholmståg.

För varslet i sin helhet,  besök www.seko.se

 

För ytterligare information:
Jonas Pettersson, kommunikationschef Seko, 070-631 59 49

Erik Sandberg, Kommunikationsenheten Seko, 070-600 24 96

Det här inlägget postades i Konflikt, Strejk. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.