Senaste nytt angående den pågående strejken

 
Det är flera fackförbund som har lagt sympativarsel:
 
*Elektrikerna från den 23/6 kl. 05.00 omfattar total nedläggelse av arbete som utförs av anställda inom installationsavtalets tillämpningsområde på Tanums Shoppingcenter i Tanumshede.
*Fastighets tar ut ISS städare på Billerud Korsnäs den 25/6 kl. 01.00.
*HRF Hotell- och restaurangfacket varslar om sympatiåtgärder. Varslet är en blockad av arbetsuppgifter när det gäller tillagning, leverans, ompackning och lastning av måltider till SJ den 25/6 kl. 04.00.
*IF Metall har lagt ett sympativarsel på total arbetsnedläggelse på Strömma Turism och sjöfart från den 26/6 kl. 07.00.
 
Seko fick idag efter 16.00 ett bud av medlarna om att skjuta fram dessa förhandlingar till ett senare tillfälle samt att ta in en oberoende ordförande. Läs nedan vad Seko svarade medlarna.
 
Seko, Service- och kommunikationsfacket, svarade ikväll nej på medlarnas bud i tågkonflikten.
– Budet saknar helt lösningar på missbruket av timanställningar. Våra medlemmar lever i en verklighet med otrygga anställningar här och nu. De kan inte vänta på att denna fråga ska lösas någon annan gång. Vi kräver att missbruket stoppas nu, annars fortsätter och utvidgas strejken, säger Sekos förbundsordförande, Janne Rudén.
– Vi har under förhandlingarna och i kontakter med medlarna varit väldigt tydliga med vad som krävs för att vi ska kunna komma överens om ett avtal. Vi har till och med skalat av våra ursprungskrav för att få ett avslut på konflikten. Medlarna har i sitt bud inte lyckats fånga in någon av våra kärnfrågor. Nu ligger ansvaret hos medlarna och Almega att lägga fram förslag som stoppar missbruket av deltider och timanställningar, säger Valle Karlsson, avtalssekreterare, Seko.
 
Finns mer att läsa på Seko SJ Bloggen http://blogg.sekosj.se/ och den uppdateras hela tiden när något nytt händer går även bra att gå in på seko.se
 
 
Det här inlägget postades i Konflikt, Strejk. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.