Ingen skyldighet för åkande personal att ta del av turändringar via Trappen, Xpider, mail eller SMS.

SJ Division Trafik & Service har skickat ut ett mail till ombordpersonalen om att tester skall göras i september utifrån vad som framkommit på de workshops som hölls under våren. I informationen framgår det att det är viktigt att personalen under denna tid bevakar veckolistor och turlistor både på Intranätet och i Trappen. Testet kan medföra att personalen får ändrade befattningar, avgångar och förändringar i överliggningar. SJ skriver också i informationen att personalen skall kolla i Trappen efter turändringar.
Ett Vinnande SJ måste ta hand om sin personal och följa de överens- kommelser som finns. Turändringar ska meddelas personligen om de kommer efter det att månadslista (för de på grupp) eller veckolista (för de på vikarielista) publicerats.

Det finns det ingen överenskommelse mellan Seko SJ och SJ om att personalen skall ta del av turändringar i Trappen eller Xpider, eller för den delen via mail eller SMS.

Det föreligger ingen skyldighet för personalen att ha telefonen påslagen annat än under arbetstid. Tvärtom, Seko SJ rekommenderar våra medlemmar att ha telefonen avstängd och använda sin fritid till vila och återhämtning!

För mer information och övrig aktuell information från Seko SJ, se blogg sekosj.se

Det här inlägget postades i Kollektivavtal, Turändringar, Turlistor och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.