SJ Projekt Ratio

SJ AB har beslutat att genomföra en rad tester med förändrad bemanning och delvis nytt arbetsinnehåll på snabbtåg och regionaltågen.

Bakgrunden för testerna är att Division Trafik och Service inom ramen för det sk ”Vinnande SJ” skall försöka minska bemanning ombord samt även att försöka lägga över mer arbete i form av andra arbetsuppgifter samt ökat arbete med bland annat störningshantering ombord i tågen.

Seko har endast fått information att företaget planerade sk Workshops med ombord och lokförarpersonal. På dessa möten har Seko och övriga personalorganisationer deltagit med observatörer.

Tyvärr har divisionschefen gett uttryck för att företaget tillsammans med de fackliga organisationerna samt skyddsombuden skulle ha identifierat ett antal förslag till nytt arbetssätt.

Denna information är felaktig och Seko har precis som skyddsombuden fått information om resultatet av workshops. Inga förhandlingar eller andra godkännanden har skett. Däremot har Seko tillsammans med skyddsombuden ställt en hel del krav för att kunna genomföra den här typen av provverksamhet ute i tågen.

Viktigt att notera är att SJ ännu inte förhandlat några som helst förändringar i ombordrollen med Seko.

Information kommer även fortlöpande att uppdateras på Seko SJ blogg som finns på http://blogg.sekosj.se

Det här inlägget postades i Ombord, Ratio och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.