Turlistinformation T15

Seko och SJ hade den 28 november slutförhandling rörande T15.
Enligt vanlig ordning så började förhandlingen med att volymerna skulle förhandlas. Enligt SJ så anser de att det räcker med att turfördelningen presenteras. Seko hävdar att detta inte visar på hur många människor SJ har tänkt att ha på respektive ort samt om SJ har för avsikt att öka de otrygga anställningarna. Med denna bakgrund så avslutades förhandlingen i oenighet och central förhandling kommer att väckas.
Själva turlistan och gruppnycklarna fanns det inte mycket vi kunde göra något åt, då de följer SpåraSJ. De med störst påverkan på schemaläggningen, skyddsombuden, ombeddes att lämna lokalen. Seko protesterade mot detta förfarande.

Någon sommaröverrenskommelse kunde vi inte enas om. Seko kan inte medverka till något som inte hjälpt dess medlemmar med någonting.

Nu kommer gruppvalen att påbörjas på måndag den första december, och återigen vägrar arbetsgivaren seko insyn i processen. Vi anser att det är av stor vikt att vi få delta så att vi kan bevaka våra medlemmars rättigheter.

För aktuell information från Seko SJ, se blogg.sekosj.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.