Seko SJ medlemsinformation v. 18

Löne- och avtalsförhandlingar

Förhandlingarna om nya löner från den 1 april har fortsatt även under denna vecka. I huvudsak har förhandlingarna handlat om medlemmar med I-löner. Sista inbokade förhandlingsdag är den 19 maj.

Samtidigt så pågår diskussioner mellan Seko och SJ om vad som bland annat behöver göras för att skapa förutsättningar för att minska bortavarotiden och sluta före kl. 19.00 dag före fridag.

Vi går nu in i det tredje avtalsåret och den aktuella potten att fördela omfattar ett löneutrymme på 2,3 %. Avtalsperioden omfattar nu perioden 2015-04-01 – 2016-03-31.

JTF och e-learning

Seko har som tidigare informerats om begärt en överläggning med SJ angående tid för e-learningen i årets JTF utbildning. Överläggningen är nu genomförd och det kan konstateras att SJ division Trafik och Service har lämnat vilseledande information till berörda gruppchefer om hur den kommande e-learningen under det sk ”lärande året” skall arbetstidsberäknas. Något som skapat stor förvirring och onödig irritation i frågan. Nu är det fastslaget att E-learning som sker på arbetsplatsen skall schemaläggas och räknas i månadstiden precis på samma sätt som allt annat arbete.

De som frivilligt avser att genomföra E-learning på annan plats kompenseras precis som tidigare med att det förs 4 timmar till tidbanken för lokförare och 3 timmar till tidbanken för ombordpersonal. Skillnaden i tid till tidbanken beror enligt arbetsgivarsidan på att det är mer omfattande moduler som ingår i lokförarnas utbildning. SJ kommer omgående att gå ut med en förtydligande information i frågan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.