Medlemsinformation vecka 51

Julledigt

Veckobrevet skickas nu ut för sista gången under 2015. Vi återkommer efter helgerna i
mitten av januari 2016 med nya spännande och förhoppningsvis informativa veckobrev. Till dess önskar vi alla våra läsare en riktigt God jul och Ett Gott Nytt År
Veckobrevet denna vecka handlar uteslutande om hur timanställda som anväder
Netwic skall beräkan antalet dagar för inlasning. Flera frågor har ställts till undertecknad gällande beräkning av inlasningsdagar. Tittar
man i netwic så står det fler dagar än vad man kanske har räknat ihop själv. Detta är ingen glädjekalkyl utan ett resultat av att SJ vill att alla dagar ska räknas lika. Tar man det antal dagar som finns i netwic och delar det med 1,6 så skall man få upp
antalet dagar som man har jobbat, om man endast har jobbat dag för dag. Man använder sig av denna räkneformel för att likställa dag för dag jobb och om man har varit månadsanställd på allmän visstid. Det förekommer att lokala chefer hävdar att man måste jobba 720 dagar för att uppnå
inlasning. Detta är inte sant utan de har misstolkat sin interna kommunikation. Ni kan även räkna själva, när ni har jobbat 5 dagar så skall det räknas upp 8 dagar i netwic. Delar man även 720 med 1,6 så får man 450. Vilket stämmer överens med att en tillsvidare anställd jobbar 450 dagar på två år. Sekos rekommendation är att alltid hålla koll på vilka dagar man har jobbat. För att
enkelt kunna räkna ut det själv. Det går även bra att kontakta sin löneadministratör för att få exakta siffror. Vem du har står på ditt lönebesked.
För fler frågor så tveka inte, utan ta kontakt med din lokala fackliga företrädare.

Är du inte medlem?
Det är lätt ordnat. Gå in på www.seko.se/Medlemskap/ och fyll i ansökan direkt. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det första halvåret. Avgiften till a-kassan tillkommer. Som medlem i Seko kan du känna dig tryggare. Välkommen till Seko – med dig blir vi starkare!
Seko Förhandlingsorganisation SJ
Erik Johannesson Martin Alnebring

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.