Senaste nytt i avtalsrörelslen 2016!

Spårtrafikavtalet

Förhandlingarna mellan Seko och Almega slutfördes den 25 april. Avtalet är på tretton månader och gäller under tiden 1 april 2016 till 30 april 2017 och innehåller bland annat ett löneutrymme på 2.38%. Avtalet innehåller också ett antal viktiga skrivningar om t.ex. arvodistråd och drogtester som redovisats i tidigare information från Seko.

Avtals- och löneförhandlingar SJ

Förhandlingarna mellan Seko och SJ om nya löner som ska gälla från och med den 1 april i år pågår. Den 8 juni träffades Seko och SJ och gick igenom den lönekartläggning och jämförelse som ska göras minst vart tredje år enligt lag. Ett uppföljande möte kommer att hållas den 20 juni.

Förhandlingar om villkorsändringar i Spåra SJ pågår. I denna del så har Seko och SJ hittills blivit överens om nya tillägg för de som arbetar på driftstöd samt nya utbildnings- och instruktörstillägg. Överenskommelse finns också om ändringar när det gäller avbytes- och förflyttningstid för åkande personal. Samtidigt så fortsätter diskussioner och förhandlingar om ett antal övriga viktiga frågor, t.ex. robustare schemaläggning för att undvika den livegenskap som många medlemmar upplever idag. Aktuella nya avtalstexter bifogas nedan.

De medlemmar som har individuell lön ska ha fått en särskild blankett från Seko inför årets I-löneförhandlingar. Är det någon medlem med I-lön som inte fått aktuell blankett, vänligen kontakta din klubb.

Ambitionen är att de nya lönerna ska kunna betalas ut på september månads löneutbetalning.

Bilaga: Bilaga Seko SJ Avtalsinformation den 9 juni 2016

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.